Menu Zavrieť

Aká je najlepšia rúra na pečenie?

Rúra na pečenie

Rúra na pečenie patrí medzi spotrebiče, bez ktorých sa žiadna gazdinka v kuchyni nezaobíde. Ak uvažujete nad kúpou novej rúry na pečenie, mali by ste sa zaujímať o jej typ, rozmery, náklady na prevádzku a samozrejme aj o jej funkcie. Rúra na pečenie je najčastejšie kombinovaná so sporákom, no ak máte vstavanú kuchynskú linku, zväčša je osadená samostatne.

Vstavaná rúra na pečenie alebo voľne stojaca?

Poznáme základné typy rúr na pečenie, a to vstavanú rúru alebo rúru v podobe voľne stojaceho sporáka v kombinácii s varnou doskou. V prvom rade záleží, či máte vstavanú kuchynskú linku alebo nie.


Vstavaná rúra pôsobí kompaktne, väčšinou sa umiestňuje pod kuchynskú linku, ale nie je to pravidlom a dá sa umiestniť aj do vyššej polohy pre lepšiu manipuláciu pri pečení. Ak nechcete robiť zásahy do vašej aktuálnej kuchynskej linky, je lepšie zvoliť voľne stojacu rúru na pečenie.

→Pozrite si aj tieto rúry na pečenie za výhodné ceny na ALZE←

Rozmery rúry na pečenie

Pre menšie domácnosti úplne postačí rúra s výškou 45 cm a vnútorným objemom 40-70 litrov.

Väčšia domácnosť ocení najmä prípravu 2-3 jedál naraz. Tieto rúry na pečenie majú výšku 60 cm+ a objem nad 70 litrov.

→Rúry na pečenie si môžete pozrieť aj v našom katalógu TU←

Elektrické, plynové alebo kombinované rúry na pečenie?

Elektrické rúry na pečenie – sú najrozšírenejším typom, pri ktorom je väčšia bezpečnosť (žiaden únik plynu), ale sú nákladnejšie na prevádzku, čo sa týka elektrickej energie

Plynové rúry na pečenie – netreba čakať na rozpálenie, ohrev je možný takmer okamžite, pri niektorých typoch už nepotrebujete ani zápalky, ak rúry disponujú elektrickým škrkátkom

Kombinované rúry na pečenie – tieto rúry spájajú to najlepšie z elektrických a plynových sporákov a tým pádom môžete využiť oboje. Samozrejme musíte mať doma zavedenú elektrinu aj plyn.



Základné funkcie rúr na pečenie

Osvetlenie – slúži najmä pri kontrole jedla, aby ste nemuseli otvárať dvierka

Termostat – umožňuje nastavenie teplôt od najnižších stupňov, pri ktorých viete jedlo rozmraziť

Teleskopické rošty – umožňujú lepšiu manipuláciu s plechmi a zabraňujú popáleniu

Teplovzdušné pečenie – ide o zapnuté zadné kruhové tepelné teleso aj ventilátor, prípadne možnosť zapnutia horného alebo dolného ohrevu. V rúre sa tým pádom teplo rozkladá rovnomerne.

Grilovanie – teplota ide len z vrchnej časti vo viacerých teplotných úrovniach zo samostatného grilovacieho telesa

Parná rúra – jedlo sa zohrieva len parou

Rozmrazovanie – ventilátor v rúre rozprúdi vzduch s teplotou vhodnou na rozmrazovanie  

V týchto e-shopoch si môžete pozrieť rúry na pečenie:

datart NÁŠ TIP → DATART →POZRIEŤ PRODUKTY←
hej.sk VÝHODNÉ PRODUKTY → HEJ →POZRIEŤ PRODUKTY←
andreashop VÝHODNÉ PRODUKTY → ANDREA SHOP →POZRIEŤ PRODUKTY←
VÝHODNÉ PRODUKTY → TPD →POZRIEŤ PRODUKTY←
e-spotrebice VÝHODNÉ PRODUKTY → E-SPOTREBIČE →POZRIEŤ PRODUKTY←

Möbelix

zdroj foto: gettyimages.com

Súvisiace príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *